26 Temmuz 2012 Perşembe

Olabilemez aşklar...

Yine aşık olmuştu genç kadın. Karşılıksız aşklar serisine bir yenisini daha eklemişti işte. Neyse ki bu son ikisi çok acıtmamıştı canını. İyiden iyiye imkansızdı çünkü bunlar, platonikti hatta. Hayranlıktı büyük ihtimalle de. Adına aşk demek iyi geliyordu işte. Bu yaz sıcağında, yapacak hiç bir şeyin olmayışında, belirsizlikler ortasında iyi geliyordu AŞK kelimesi.

Olabilirinden değildi ya, bir senaristti yeni aşkı. Attığı tweetlerine aşık olmuştu genç adamın. Modern zaman aşkları işte. Bu olabilirinden değildi, bi önceki zaten hiç değildi, peki daha öncekiler çok mu olabilirdi? Belki de. Ama bir şeyi iyi biliyordu artık kadın, olabilirdi de olmadıdansa, olabilemez olanı sevmek daha iyiydi. Daha kolaydı en azından. Bu yüzdendi ikidir televizyon dünyasından aşklar uydurması kendine.

Ama yeni aşkı çok güzeldi kadının, hem derin hem eğlenceli, hem de zararsız. Büyük bir çöplük vardı aslında onun da bilinçaltında. Zaten öyle olmasa böyle güzel yazamazdı ya. Tedavi etmemek, terapiye almamak lazım böyle adamları. Bırakmak lazım kendi hallerine ki bilinçaltındaki çöplerin her biri bir senaryo olup doğsun dünyaya.

Neyse kadın böyle bir adam sevmişti bu defa. Yazdıkça güzelleşen, güzelleştikçe yazan. "Yalnızın demlediği çay orucu bozar mı?" diyordu adam. O da yalnızdı belli ki, ama ayrı dünyaların yalnızlarıydı onlar...



1 yorum:

  1. Adına aşk demek, diyebilmek için kendini aşka bırakmak lazım değil midir? Aşık olmak, kendinden geçmek; kendini aşkınla yeniden keşfetmek değil midir? Aşık olmak her babayiğidin harcı mıdır ki bu kadar kolay olabilsin?
    'olabilirdi de olmadı' derken gizli öznenin aşk oluşuna şaşıyorum sadece. Çünkü aşk gönüle düştü mü olgunlaşmış demektir. Ancak hamsa beklersin 'olabilme'sini...
    o halde bu kadının ki acıdan kaçıştır ürkekçe, oysa acıdan kaçarken aşkı terlikle kovalamakta olduğunu fark edememiştir.
    'zamane aşkları'nı bilinçaltı çöplüğünde öğütme vaktidir artık, yeniden aşkla aşka koşabilmek adına...
    yazar ne güzel de analiz etmiş kadını:'hayranlıktı büyük ihtimalle...' :)))
    Eline, yüreğine, kalemine, kağıdına sağlık Zeliş!

    YanıtlaSil